Zó werkt uw oog:

Waarom hebben uw ogen contactlenzen nodig?

Met de juiste contactlenzen gaat er letterlijk en figuurlijk een wereld voor u open. Maar waarom hebben uw ogen eigenlijk contactlenzen nodig?

Hoe werkt het oog en welk effect hebben goede contactlenzen? Speciaal voor u stellen wij het hieronder graag scherp.

Veel mensen vragen zich af wat er nu precies aan de hand is met een oog als je een contactlens nodig hebt.

Allereerst een korte uitleg over de bouw van het oog. Het oog is een bolvormige geleimassa die bij elkaar wordt gehouden door een stevig omhulsel. Dit omhulsel bestaat uit een aantal lagen. De buitenste laag dient om het oog te beschermen en is dan ook zeer taai. Dit is het ’witte’ gedeelte van het oog. Binnen deze taaie laag zit een laag die voor de nodige voedingsstoffen en zuurstof voor het oog zorgt.

Dit is het vaatvlies of choreoidea. In deze laag zitten een hele boel zeer dunne bloedvaten en deze laag is dan ook de schuldige bij de bekende ’rode ogen’ als er bij het fotograferen gebruik wordt gemaakt van een directe flits.  De derde laag zit alleen aan de binnenkant aan de achterzijde van het oog. Deze laag heet het netvlies. In deze laag zitten de zenuwcellen die het licht ’waarnemen’. Ook wel de staafjes en de kegeltjes genoemd.

De staafjes en de kegeltjes activeren via een chemisch proces de oogzenuw. Na een ingewikkeld proces komt de informatie die we via de ogen binnen krijgen aan in het gezichtscentrum van de hersenen en met de hersenen wordt er uiteindelijk ’gekeken’.

Meer informatie

Bent u op zoek naar de beste producent voor contactlenzen, neem dan contact met ons op. Bent u een particulier neem dan contact op met uw opticien.

Contact opnemen met Ucolenzen?

Meer weten over contactlenzen?