Zenlenzen

Leverbaar vanaf 24-3-2015

Zenlens is een mini-sclerale lens ontwerp waarmee de contactlensspecialist een breed scala van  cornea vormen en maten kan aanmeten vanuit één enkele passet.

Zenlens is beschikbaar in zowel centraal diep voor K.C (Prolate) en centraal vlak voor irregulaire cornea (Oblate) en in de standaard diameters van 16,0 mm en 17,0 mm voor kleine en grote cornea. Dit allemaal vanuit dezelfde filosofie. De passet is verdeeld in 4 “mini-sets”; Prolate 16,0 mm, Prolate 17,0 mm, Oblate 16,0 mm, en Oblate 17,0 mm.

Smart Curve Technology

Zenlens heeft de gepatenteerde “Smart Curve Technology” die het voor de contactlensspecialisten mogelijk maakt om zelfstandig de primaire aanpas parameters (Basis Curve, limbale Clearance Curve en Perifere Curve) aan te passen zonder dat dit invloed heeft op de effectieve sagitta van de lens. Smart Curve Technology maakt het eenvoudiger dan bij de traditionele sclerale lenzen om de pasvorm binnen specifieke gebieden van de Zenlens te wijzigen met dien verstande dat de totale vorm van de lens uitsluitend wordt bepaald door de opgegeven sagitta waarde.

Vrijwel elke parameter van de Zenlens kan worden aangepast , maar voor de overgrote meerderheid van de patiënten zal aanmeten binnen de standaard parameters voldoende zijn. Bi-torisch, aangepaste centrum dikte, voorkomen van het doorbuigen (flexure )profielen, en front torisch kan worden besteld indien nodig.

Meer informatie

Bent u op zoek naar de beste producent voor zenlenzen?

Neem dan contact met ons op:

Meer weten over Zenlenzen?