Altijd scherp met Permanent Wear-contactlenzen:

Geen afsluiting, gemakkelijk en zeer flexibel

Klanten die altijd een goed zicht willen en gaan voor optimaal gebruiksgemak, kunnen kiezen voor Permanent Wear contactlenzen.

Permanent wear-materiaal (PW), op basis van Vinylpyrollidone, is al jarenlang de grondstof voor deze dag- en nachtlenzen. Het materiaal is vergelijkbaar met het HEMA-materiaal: het schoonmaken en de manipulatie van de lenzen brengt geen groter breukrisico met zich mee dan bij laagwaterhoudende lenzen. De lens heeft een normale dikte. Zo wordt het grote risico van afsluiting, veroorzaakt door de geringe beweging van een te dunne, zachte contactlens, vermeden. De PW-lens heeft een watergehalte van maar liefst 77% en is zodoende zeer flexibel.

Radii

De vier standaard radii 7.50 – 7.80 – 8.10 en 8.50 zijn in 90% van alle gevallen toepasbaar. Door de grote flexibiliteit van het materiaal kunnen de standaard diameters, 13.00- en 13.50 mm vrijwel altijd worden toegepast omdat door de flexibele rand geen druk in het limbusgebied wordt uitgeoefend.

Uiteraard zij alle radii en diameters, buiten de standaardwaarden, eveneens leverbaar.

Aanpasadvies

Wanneer de standaardwaarden niet voldoen kies dan de diameter bij voorkeur 1.0 mm groter dan de horizontale cornea diameter. Kies dan de BCR 0.2 of 0.3 mm vlakker dan de vlakste keratometer waarde of zo vlak mogelijk.

Bij een betrekkelijk kleine diameter hoeft de BCR slechts weinig vlakker genomen worden.

Meer informatie

heeft u een vraag over Permanent Wear-contactlenzen:?

Neem dan contact met ons op:

Meer weten over Permanent Wear-contactlenzen?