Randtorisch

Variant

  • Gebruiksduur

    12-24 maanden
    (afhankelijk van het gekozen materiaal)

Een randtorische contactlens is een lens met een torische periferie, de perifere radii zijn in de twee hoofdrichtingen verschillend. De optische zone is sferisch, maar heeft door de aanwezigheid van twee verschillende perifere radii een ovale vorm. De lens moet zich met de lange as van de ovale zone op de diepste meridiaan van het oog centreren.

Toepassing

De randtorische constructie van contactlenzen kan worden toegepast wanneer de druk op de vlakste meridiaan van een astigmatische cornea te groot wordt bij een contactlens met een sferische periferie. Als regel zal de behoefte aan randtorische contactlens het grootst zijn bij een relatief groot cornea astigmatisme zodat het gebied tussen 1.5 en 5.5 dpt. cornea astigmatisme het meest in aanmerking komt. In principe blijft de aanpassing van een randtorische contactlens ten opzichte van een sferische lens gelijk. Bij een cornea astigmatisme van 1.50 dpt. en hoger kan de toepassing van een randtorische contactlens gunstig zijn, wanneer de kans op een te grote druk op de vlakste meridiaan aanwezig is.

Voordelen

  • Toepasbaar op alle (a)sferische binnen geometrieën
  • Comfortabel
  • Betere passing

Parameters

B.C.R 7.00 – 10.00 per 0.05 oplopend

Sterkte -/+ 40.00 per 0.25 oplopend

Diameter 9.00 – 12.00

Cylinder 1.00 – 10.00 per 0.25 oplopend

Aanpas advies

Neem als beginpunt het perifeer astigmatisme 0.50 groter als het cornea astigmatisme en laat de andere specificaties van de lens gelijk aan de passing van een sferische contactlens.

Vragen en/of opmerkingen over dit product? Laat het ons weten!

This post is also available in: Engels Duits