Retina contactlens biedt optimale visus en comfort

UCO contactlenzen viert 50-jarig bestaan met rebranding en innovatief product

Een betere visus, een hoger einde-dag-comfort en een optimaler nachtzicht. Dat is wat de Retina, de nieuwe contactlens van UCO contactlenzen, biedt. “Uniek aan onze Retina is dat de buitenellips op een bijzondere wijze wordt bepaald”, aldus eigenaren Ed Beijer en René Perton van UCO contactlenzen. De contactlensfabrikant uit Noord-Holland bestaat 50 jaar, werkt momenteel aan een rebranding én komt met een gloednieuw en innovatief product op de markt.

Een ideale geometrie met een optimale visus

Onder de naam ‘Retina’ lanceert UCO contactlenzen een unieke contactlensgeometrie waarmee de ideale lensvorm heel dicht wordt benaderd. De binnenkant van de lens sluit door de elliptische vorm perfect aan op de cornea. De buitenkant wordt zo geslepen dat het sterkteverloop over de gehele optische zone zeer minimaal is. Het resultaat is een zeer comfortabele en goed centrerende contactlens die op elk tijdstip van de dag een haarscherpe visus biedt.

De Retina is het resultaat van vele jaren research en ervaring. De unieke wiskundige berekening van de lensvorm maakt de contactlens nagenoeg aberratievrij. Voor het aanpassen van de Retina contactlens is het overigens wel essentieel dat de excentriciteit van de cornea op 8 mm wordt gemeten.

“De Retina sluit goed aan op de cornea. De stofgevoeligheid is minimaal omdat het oog nauwelijks mechanisch wordt geprikkeld. Het is daarom een ideale lens voor de beginnende lensdrager die ook perfect inzetbaar is bij intolerantie van zachte lenzen”, aldus René. “Ook de multifocale Retina combineert een optimaal nachtzicht met een hoog einde-dag-comfort en biedt daarbij vanzelfsprekend perfecte multifocale eigenschappen”.

De Retina heeft een gebruiksduur van 12 tot 24 maanden, afhankelijk van het gekozen materiaal.

Hollandse ambacht

De oer-Hollandse contactlensfabrikant UCO werd in 1968 door drie contactlensspecialisten opgericht. In 1973 verhuisde het bedrijf van de Keizersgracht in Amsterdam naar de huidige locatie in Wieringerwerf. Sinds 1998 is UCO contactlenzen in handen van Ed Beijer en René Perton.

UCO contactlenzen heeft in haar 50-jarige bestaan een indrukwekkend portfolio van Europese contactlensspecialisten en optometristen opgebouwd. Voor deze relaties produceert UCO zachte en vormstabiele contactlenzen op maat voor klanten met gebruikelijke en minder gebruikelijke oogafwijkingen. Alle lenzen worden uiterst vakkundig en zorgvuldig in het eigen laboratorium in Wieringerwerf geslepen.

Ontwikkelingen

Niet alleen qua techniek houdt UCO contactlenzen de vinger aan de pols. Gedurende de afgelopen maanden heeft UCO contactlenzen een ingrijpende rebranding voorbereid. “We gaan verder onder dezelfde naam in een trotse, gloednieuwe huisstijl”, aldus René. Deze maand verschijnt er een prachtige catalogus en staat de geoptimaliseerde website www.ucocontactlenzen.nl online. De informatievoorziening wordt overzichtelijker en klanten kunnen gemakkelijker en sneller bestellen. “Er komen nog veel andere mooie ontwikkelingen aan dus houd ons in de gaten!”, aldus een enthousiaste Ed en René.